matti ja todt.jpg
matti ja todt.jpg

Matti Alamäki


Matti Alamäki

SCROLL DOWN

Matti Alamäki


Matti Alamäki

Matti Alamäki

 
1477349_643357369050579_2013665168_n.jpg

X-R’cer ajosimulaattorin taustalla vaikuttaa Suomalainen autourheilija ja viisinkertainen rallycrossin Euroopan mestari Matti Alamäki. Matti on intohimoinen autourheilija, jolta löytyy vertaansa vailla oleva kokemus kilpa-autoilusta, ja joka on kolunnut useat Euroopan kisaradat moneen kertaan läpi.

Matti on kilpaillut menestyksekkäästi rallycrossin EM-sarjassa, joka oli lajin korkein sarjataso aina vuoteen 2014 asti, jolloin rallicrossin MM-sarja perustettiin. Euroopan mestaruuksien lisäksi, Matti on nelinkertainen rallycrossin ja kaksinkertainen jäärata-ajon Suomen mestari. Varsinaisen rallicross-uran jälkeen Matti on myös ajanut rataa, kuten useita vuosia Sport2000 ja BMW Extreme -luokissa, joista jälkimmäisestä on tuloksena myös mestaruus. Lisäksi Matti on osallistunut mm. Paris-Dakar -ralliin, Pike's Peakiin ja valittu kertaalleen Suomen vuoden moottoriurheilijaksi.

Viime vuosina Matti on toiminut satunnaisen kilpailemisen lisäksi mm. kilpa-autojen rakentamisen ja nuorien kuljettajien urakehityksen parissa. Autojen rakentaminen ja kehittäminen on keskittynyt erilaisiin rallicross-autoihin ja rata-autohin, esimerkiksi SuperCar, SRC, FIA GT3 DMV GTC ja BMW Extreme -autoihin. Nuorista kuljettajista Matti on ollut tukemassa mm. Jere Kalliokoskea ja juuri F4-luokkaan siirtynyttä Sami-Matti Trogenia. 

Matin monipuolisella kokemuksella ja tietämyksellä kilpa-autoilusta X-R’cer- ajosimulaattorista on pystytty luomaan lähes aitoa vastaava kokemus, josta nauttivat niin kokeneemmat kuin aloittelevatkin kuskit.